GİZLİLİK POLİTİKASI
 

  1.  Web sitemiz https://www.lefital.com/’u ziyaret etmeniz veya herhangi bir eğitim programını satın almanız halinde kişisel verileriniz Lefital tarafından işlenmektedir. Kişisel verilerinizin korunması ve ödeme sırasındaki güvenliğiniz yürürlükte bulunan düzenlemelere uygun olarak sağlanmaktadır. Bu kapsamda kişisel verilerinizin yetkisiz erişimlere ve açıklamalara karşı korunması için birçok araç (kriptolama, şifreler, fiziksel güvenlik vb.) kullanılmaktadır.
     

  1.   Öncelikle kişisel verilerinizin kullanımı ile ilgili olarak https://www.lefital.com/kisisel-verilerin-korunmasi-ve-islenmesi-aydinlatma-metni adresinde bulunan Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni’ni incelemenizi öneririz.
     

  1.   Ayrıca, web sitemizi ziyaret etmeniz halinde çerezler (cookies) vasıtasıyla da ayrıca kişisel verileriniz işlenmektedir. Çerez Politikamızı sayfa sonundan inceleyebilirsiniz.
     

  1.   Lefital’in gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, https://www.lefital.com sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda gizli bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Lefital’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.
     

  1.   Lefital, işbu Gizlilik Politikası hükümlerini, dilediği zaman https://www.lefital.com sitesinde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Lefital’in değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri, https://www.lefital.com sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.
     

  1.   Lefital, https://www.lefital.com adresi üzerinden yapılacak online alışverişlerde, ziyaretçilerin işlemlerini güvenli bir hale getirmek için çeşitli güvenlik önlemleri uygulamaktadır. Lefital sayfasında kullanılan kredi kartı bilgilerin yalnızca sipariş işlemi gerçekleştirilirken kullanılmakta ve kesinlikle veri tabanında kayıtlı olarak tutulmamaktadır.
     

  1.   Lefital, online alışverişlerde kullanılan banka/kredi kartlarının güvenliğini sağlamak üzere ayrıca Bankalararası Kart Merkezi Kuralları kapsamında tüm güvenlik önlemlerini aldığını, yürürlükte bulunan mevzuatlara da tam uyum sağladığını kullanıcılara taahhüt etmektedir. Ancak güvenli bir alışveriş sağlamak adına aşağıda yer alan hususlara kullanıcıların dikkat etmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.
     

  1.   Bilgi güvenliği açısından, markaların unvan, logo ve kurumsal kimlik bilgileri taklit edilerek sahte kampanyalar düzenlenen sosyal medya dahil tüm dijital mecralardaki reklamlarda yer alan linklere tıklanmamalı ve bu linkler aracılığıyla kart bilgileri, müşteri numarası, internet/mobil bankacılık şifresi, kart şifresi, cep telefonuna gönderilen tek seferlik SMS işlem onay şifresi, varsa Lefital üyelik bilgileri hiç kimseyle paylaşılmamalıdır. Lefital tarafından hiçbir koşul ve durumda sözlü veya yazılı olarak bu bilgiler talep edilmemektedir.
     

  1.   Lefital’in tüm sosyal medya hesaplarına https://www.lefital.com/ adresinden ulaşılabilmektedir. Sosyal medyada resmi marka hesaplarımız dışındaki hesaplara itibar edilmemelidir.

  1. SMS, e-posta ile yönlendirme sağlandığında sayfasının en üstündeki adres çubuğunda https://www.lefital.com/ adresinin yer aldığı kontrol edilmelidir.
     

  1. Şifre ve bilgi güvenliğiniz için;
  • Ziyaret edilen her site için farklı bir şifre kullanılmalıdır.
  • Bilgisayar ve telefonlarda şifreler açık bir şekilde saklanmamalıdır.
  • Herkese açık bir bilgisayar kullanılırken “parolayı hatırla” seçeneğinin işaretini kaldırılmalıdır.
  • Şifreleri, büyük ve küçük harf, sayılardan oluşan minimum 8 karakterli olmalıdır.
  • Sosyal medya ortamlarında kişisel bilgiler kısıtlı olarak ve dikkatli paylaşılmalıdır.
  • Şifre belirli periyotlarda değiştirilmelidir.
  • Harcama yapılacak işyerleri dışında kart numarası ve geçerlilik tarihi üçüncü şahıslar ile paylaşılmamalıdır.
  • Kredi kartı kullanması için asla başkalarına verilmemelidir.
  • Kredi kartı başkalarının kart üzerindeki bilgileri okuyabileceği ortamlarda açıkta bırakılmamalıdır.
  • Kredi kartı şifresi kartın ait olduğu banka personeli dahil kimseye söylenmemeli ve hiçbir yere yazılmamalıdır. İşlemlerinizin hiçbir aşamasında şifre bilgisi kullanıcıdan talep edilmemektedir.
  • Kart ile ilgili şüpheli bir işlem tespit edildiğinde doğrudan işyeri banka ile iletişime geçilmelidir.
  • Lefital ismi ve logosu kullanılarak; kişisel bilgileriniz ile kredi kartı ve hesap bilgilerinizi, şifrelerinizi talep eden e-posta ve SMS’lere kesinlikle cevap verilmemelidir.
  • Lefital veya iştirakleri tarafından arandığı izlenimi yaratarak ya da sahte web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık amaçlı yapılan reklam ve duyurulara, çeşitli vaatlere itibar edilememelidir.
  • Lefital telefonla ya da e-posta yoluyla hiçbir işlemde şifre istememektedir. Şifre ve parolanın gizlilik ve güvenliğinin sağlanması için üçüncü kişiler ile paylaşılmamalıdır.
  • Gerçek olamayacak kadar iyi bir anlaşma vaat eden, derhal harekete geçmenizi talep eden, ekler veya bağlantılar içeren veya kişisel bilgilerini isteyen herhangi bir e-postaya itibar edilmemelidir.
     

  1. Ayrıca online alışverişlerde kart güvenliğinin sağlanması için;
  • Bağlantının güvenli bağlantı https:// üzerinden olduğu kontrol edilmelidir.
  • Web sayfamıza https://www.lefital.com/ adresinden erişim sağlanmalıdır.
  • Ödeme yaparken 3D Secure kullanılmalıdır.
     

  1. Doğrudan Lefital tarafından kullanıcıya temin edilen herhangi bir ürün, hizmet ya da servisin kullanımında bir anormallik tespit edildiğinde; şifre veya üyelik bilgileri kaybedildiğinde ya da çalındığında ilgili durum derhal Lefital sistemlerinde kayıtlı e-posta adresi üzerinden [email protected]  adresine ya da 0216 474 64 44 numarasına bildirilmelidir.
     
  2. Lefital veya iştiraklerinin sistemlerinde kayıtlı olan telefon, e-posta ve adres bilgilerinin her zaman güncel olmasına dikkat edilmelidir.
     

İletişim

Telefon : 0216 474 64 44

E-Posta: [email protected] 

Adres: Altunizade Mahallesi Yetimhane Sk. Sımsek Apt. No: 2/1 Üsküdar/İSTANBUL

Kep Adresi: [email protected]

Mersis No: 0474066586300001


ÇEREZ POLİTİKASI

 

Çerez Politikası

İmge Moda Tekstil Giyim Aksesuar Turizm İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi (“Lefital”), olarak web sitemizde kullanılmakta olan çerez (cookie) türleri, çerezlerin neden kullanıldıkları ve bu çerezlerin yönetilmesi hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki yükümlülüklere uymak amacıyla bilgilendirmede bulunulmuştur.

İşbu Çerez Politikasında, web sitesinin ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet sağlanması ve işlevsel bir çevrimiçi ortam sağlamak adına kullanılan çerezler ziyaretçilere açıklanmış, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK” veya “KVK Kanunu”) uygun olarak elde edilen kişisel verilerin işlenmesinin nasıl olduğu ve kullanıcının kanuni hak ve yetkileri belirtilmiştir.


Çerez Nedir?

Çerez, bir web sitesi ziyaret edildiğinde sabit sürücüde veya tarayıcı klasöründe depolanan metin dosyasıdır. Çerezler aracılığı ile web sitesi ziyaretçilerine sunulan hizmetin daha hızlı ve işlevsel olması amaçlanmaktadır. Web sitesi ziyaretçisine göre kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi ortamın sağlanması çerezler aracılığı ile sağlanmaktadır. Ziyaretçilerimiz çerez kullanımına ilişkin tercihlerini belirleyebilmekte ve değiştirebilmektedir. Aynı şekilde ziyaretçi çerezlerin silinmesini talep etme hakkına da sahiptir.


Çerez Türleri

Çerezler; hizmet ettiği amaca göre, verinin saklı tutulduğu süreye göre ve oluştukları kaynaklarına göre çerezler olarak sınıflandırılabilmektedir.


Amaçlarına Göre Çerezler

Çerezin kullanılma amacına göre yapılan bu sınıflandırmada kesin gerekli çerezler, tercih çerezleri, istatistik çerezleri ve pazarlama çerezleri açıklanmıştır.


Kesin Gerekli Çerezler

Kesin gerekli çerezler, web sitesinde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir. E-ticaret mağazalarında çevrimiçi alışveriş yapılırken alım satım işleminin sona erdirilebilmesi için kullanıcının tercih ettiği ögelerin bir sonraki adım için saklı tutulması gerekmektedir. E-ticaret sitelerinde ögelerin alışveriş sepetinde tutulmasına izin veren çerezler, kesin gerekli çerezlere örnek olarak sayılabilir. Kesin gerekli çerezler, genel olarak birinci taraf oturum çerezleridirler. Bu çerezler için onay alınması gerekmese de çerezin neden kullanıldığı ve çerezin gerekliliği kullanıcıya açıklanmalıdır.


Tercih Çerezleri

Web sitesinde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunu hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.


İstatistik Çerezleri

Performans çerezleri olarak da bilinen istatistik çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.


Pazarlama Çerezleri

Pazarlama çerezleri, reklam verenlerin kullanıcının ilgisine göre reklamlar sunmasını sağlayan çerezlerdir. Web sitesi kullanıcısının karşılaştığı reklamların istatistiksel verileri, pazarlama çerezleri yoluyla elde edilen veriler, diğer kuruluşlarla veya reklam verenlerle paylaşılabilir. Bunlar kalıcı olarak depolanabilen çerezlerdir.
 

Depolanma Sürelerine Göre Çerezler

Çerezler, verinin elde tutulma süresine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezlerinin kalıcı çerezlerden farkı geçici, anlık veri bilgisi sağlamasıdır.

Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek veriler sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.

Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanım tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır. E-Gizlilik Direktifine göre kalıcı çerezlerin 12 aydan daha uzun sürmemesi gerekmektedir.

Kaynaklarına Göre Çerezler

Çerezin hangi taraftan/kaynaktan cihaza yerleştiğine göre yapılan sınıflandırmadır.

Birinci Taraf Çerezleri

Adından da anlaşılacağı gibi, birinci taraf çerezleri doğrudan ziyaret edilen web sitesi tarafından cihaza yerleştirilmektedir.

Üçüncü Taraf Çerezleri

Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.
 

https://www.lefital.com/ Web Sitesinde Kullanılan Çerezler
 

Çerez İsmi

Çerez Amacı

Çerez Tipi

.TicimaxAutheModule

Oturum çerezleri, tarayıcının hafızasında yalnızca geçici olarak saklanmakta olup sayfa kapatıldıklarında yok edilir. İlgili çerez, temel site işlevlerini ve sayfaların verimli, hızlı bir şekilde tarayıcıya yönlendirilmesini sağlamak amacıyla kullanılır.

Session Cookies

CultureSettings

İlgili çerez, site üzerinde yer alan ülke/dil seçim kaydının teknik detaylarının tutulması amacıyla kullanılır.

Session Cookies

Ticimax_Member_Data

İlgili çerez ile kullanıcıya ait bilgilerin hashlenmiş bir şekilde tutulması amaçlanır.

Session Cookies

Ticimax_Cart_SessionID

Oturum çerezleri, tarayıcının hafızasında yalnızca geçici olarak saklanmakta olup sayfa kapatıldıklarında yok edilir. İlgili çerez, ziyaretçinin giriş ve çıkış bilgilerinin birleştirilmesi amacıyla kullanılır.

Session Cookies

IcmxSID

Oturum çerezleri, tarayıcının hafızasında yalnızca geçici olarak saklanmakta olup sayfa kapatıldıklarında yok edilir. İlgili çerez, temel site işlevlerini ve sayfaların verimli, hızlı bir şekilde tarayıcıya yönlendirilmesini sağlamak amacıyla kullanılır.

Session Cookies

TicimaxReferer

Ziyaretçinin siteye nereden yönlendirildiği bilgisine erişmek amacıyla kullanılır.

Persistent Cookies

_gid

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

Persistent Cookies

ticimax_PopupSettings

Ziyaretçiye gösterilen popuplar ile ilgili teknik verilerinin tutulması amacıyla kullanılan çerezlerdir.

Persistent Cookies

_fbp

Bu tanımlama bilgisi, Facebook tarafından üçüncü taraf reklamcıların gerçek zamanlı reklam ürünü sunması amacıyla kullanılır.

Persistent Cookies

_ga

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

Persistent Cookies

_cfduid

Bu tanımlama bilgisi, kullanıcının herhangi bir kimlik bilgisini içermeksizin Cloudflare kullanılması halinde ziyaretçinin geldiği IP adresine bağlı olarak sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak amacıyla kullanılır.

Persistent Cookies


Gizlilik ve Çerez Yönetimi

 

Web sitesini kullanan kullanıcılarımıza siteye girişlerinde kullanım kalitesini arttırmak, site kullanımını kolaylaştırarak kullanımdan alınan faydayı arttırmak ve web sitemizi geliştirip güvenlik açıkları ihtimalini önlemek gibi amaçlarla kullanıcıların web sitesine girdiklerinde ziyaret ettikleri bölümlere ilişkin verileri kullanıcılarımızın yasal haklarını gözeterek KVKK kapsamında işliyoruz. Kullanıcılar, siteye giriş yaptıkları andan başlayarak, iletişim formunu kullanmaları da dahil ayrılmalarıyla son bulan süreçte, buraya kadar bahsedilen verilerin işlendiği konusunda bilgilendirildiklerini ve bu kapsamda Lefital tarafından gerçekleştirilecek veri işleme sürecine rızalarının olduğunu kabul ve beyan ederler. Kullanıcılar, web sitelerinin çerezler aracılığıyla kişisel verilerini işlemesini/depolamasını engelleyebilirler. Ayrıca, daha önceden internet tarayıcısındaki çerezleri silebilmektedirler.
 

Kullanıcılar çerez kullanımını çeşitli yollardan engellemeyebilmektedirler. Kullanıcı olarak eğer çerez kullanımını önlemek istiyorsanız;

Google

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesine tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesine tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.


Kullanıcının Verilere Erişim Hakkı ve Talepleri

 

Kullanıcılar, KVKK’nın 11 inci maddesi kapsamında kendilerine tanınan hak ve yetkiler çerçevesinde, Lefital’e başvurarak kendileriyle ilgili:

•           Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

•           Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

•           Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

•           Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

•           Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

•           İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

•           İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

•           İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

•           Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan asgari şartları içerecek şekilde, Altunizade Mahallesi Yetimhane Sk. Sımsek Apt. No: 2/1 Üsküdar/İSTANBUL adresine ıslak imzalı olarak elden teslim edebilir veya noter kanalı ile gönderebilir, elektronik imzalı olarak [email protected] KEP adresine iletebilir veya Şirket sistemlerinde kayıtlı e-posta adresiniz üzerinden [email protected] adresine gönderebilirsiniz.